luni, 23 iulie 2012

Provocarea Europei � Diaspora si Reintregirea

Provocarea Europei � Diaspora si ReintregireaPublicaţi postare

Comentariu

Buna ziua,
Vă atrag atenția asupra unor proiecte anterioare ale un or ardeleni, dezvoltate și argumentat — A. C. Popovici, Statele Unite ale Austriei Mari. și Oct. C. Tăslăuanu, (pentru ultimul puteți accesa situl unei biblioteci libere din București, www.dacoromanica.ro Eu cred că nu se poate realiza o uniune între țări inegale, de aceea oproiectul trebuie deplasat spre est, cu excluderea Rusieie și includerea statelor din Caucaz, care sunt europene. Am dezvoltat acest punct de vedere pe blogul meu asymetria-antiacvarium.
Cu tot binele, Dan Culcer
Les Etats-Unis d'Orient : Une confédération des etats de l'Europe Orientale et de l'Asie-Mineure : Proposition pour la Petite Entente
Autor Tăslăuanu, Octavian C. .
Editură Bucarest : [Tipografia Brănişteanu]
Data apariţiei 1924
Tip text
Format Extent 26 p. : tab., h. ; 24 cm
Format application/pdf
Limbă fre
Subiect Istorie universală
Europa -- Politică
Histoire universelle
World history
Deţinător (original) Biblioteca Metropolitană Bucureşti
Deţinător (digital) Biblioteca Metropolitană Bucureşti
Date 2012
PID 939038

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cand am spus ca sunt eurosceptic, de fapt am subinteles ca sunt anti-uniune federala, chiar anti-uniune confederata. Sunt conservator in gandire, nefiind adeptul modificarii/alterarii valorilor nationale in favoarea unor valori impuse de tip neo-liberal. Experienta unei uniuni (sovietice) in apropierea Romaniei cred ca trebuie sa fie un exemplu viu a ceeace inseamna o uniune federativa chiar europeana.
Care ar fi avantajul unei FEDERATII europene sau chiar orientale pentru Romania?
Vom ajunge in situatia unei Romani fara identitate nationala, deoarece este evident inca de pe acum ca se dilueaza caracterul national prin emigrari masive, deci depopulare romaneasca si imigrari ale unor grupuri intregi, cum ar fi africani, chinezi, arabi? Cu atat mai mult, in cazul unei uniuni orientale, Romania va deveni un aspirator pentru populatiile din Caucaz.
Odata cu aceast gen de adevarata epurare etnica voluntara se schimba si traditia, si religia, si valorile nationale.
Exemplu il constituie fosta URSS, in care s-au produs alterari la nivel national, de exemplu Basarabia sau si mai dramatic, Bucovina de Nord, unde au avut loc colonizari masive si deplasari de populatie romaneasca in Extremul Orient.
Urmarea dramatica pentru romani este ca Reintregirea tarii nu se poate realiza, inca, tocmai datorita acestui accident istoric nenatural al existentei fostei UNIUNI sovietice, similare UNIUNII europene, in urma careia a avut loc o diluare a caracterului national.