marți, 4 septembrie 2012

Liviu Vălenaș. Minciunile referendumului învrăjbirii naționale

Public cu întârziere motivată de urgențele mele, acest articol trimis la 28 august 2012 de Liviu Vălenaș. Dacă raționamentele, calculele și supozițiile sale rezistă confruntării cu realitatea post-referendum la o distanță mare, cu atât mai bine pentru autor.
Dan  Culcer


Liviu Vălenaș. Minciunile referendumului învrăjbirii naționale

 
            Acum, prin decizia Curtii Constitutionale a Romaniei din 21 august curent, s-a repus, cel putin aparent si pe moment, Romania in legalitate (are grijă Crin Antonescu si soldatii lui din PNL sa reintoarca tara in haos complet), putem discuta la rece despre asa zisul "referendum" din 29 iulie 2012.
            Sa ne referim pentru inceput la mult controversata cifra de 18,2 milioane romani cu drept de vot. La 22 decembrie 1989 Romania avea aproximativ 23 de milioane de locuitori (rodul politicii "intelepte", cu sau fara ghilimelele de rigoare, a lui Nicolae Ceausescu). Una din primele masuri populiste, luate de Brucan, Iliescu si Roman, fara vreo analiza prealabila, a fost legiferarea avorturilor, fara nicio restrictie. Consecinta: natalitatea s-a prabusit complet in Romania, atat la romani, cat si la toate minoritatile conlocuitoare (mai ales la maghiari), cu exceptia tiganilor, care au continuat sa faca copii pe banda rulanta. Pe urma, un alt numar de romani au renuntat la cetatenia romana, insa, o buna parte din ei si-au recapatat-o ulterior. Numarul celor care au dorit sa ramana in continuare fara cetatenie romana este aproximativ egalizat de strainii (nu de origine romana) care au obtinut un pasaport romanesc dupa 1989 - si nu sunt putini. Minusul de aproximativ 2 milioane de romani in minus (consecinta a natalitatii extrem de reduse) este compensat oarecum de acei romani din Basarabia care au obtinut cetatenie romana, la care aveau dreptul prin constitutie. Cetatenie romana au cerut (si au obtinut) si minoritari romani din statele vecine ale Romaniei (Bulgaria, Serbia, Ucraina, Grecia etc.). Cu alte cuvinte, prin acest adaos de populatie cifra totala a vietuitorilor romani se apropie de cea de la 22 decembrie 1989. In consecinta, cifra de 18,2 milioane cu drept de vot nu este chiar scoasa de un scamator dintr-un joben. Sa nu uitam ca populatia Romaniei este, in prezent, din pacate, una din cele mai imbatranite din Uniunea Europeana si din lume. Tara are din ce in ce mai putini copii.
             Este insa absolut scandalos ca NIMENI din Romania nu stie, nici macar cu mare aproximatie, câți oameni au cetatenie română. Nu s-a făcut niciun recensământ serios, MAE nu are nicio evidenta cati romani traiesc in strainatate. Romania a ajuns in halul incredibil ca nici macar, timp de 23 de ani, nu si-a putut numara cetatenii. De vina este si Bruxellelul, care nu avea dreptul sa admita Romania in UE fara ca sa oblige in prealabil pe guvernanții de la Bucuresti sa-si recenzeze "oile".
             La toate alegerile trecute, inclusiv cele locale din mai 2012, numarul de alegatori a fost intotdeauna cifrat la 18,3 - 18,2 milioane cetateni cu drept de vot. Nimeni nu a protestat atunci, din partea niciunui partid (nu a protestat niciodata nici PNL, nici PSD) asupra cifrei, ca ar fi prea mare. Si chiar daca ar fi fost umflata artificial, cifra i-a multumit pe toti: cu cati mai multi romani traiesc in Romania, cu atat mai multi parlamentari ar fi fost pe liste (si au fost), si, nu la urma, ar fi putut fi atrase mai multe fonduri europene (ce in buna parte ajungeau si au ajuns in buzunarele politicienilor).
            Cifra de 18,2 milioane de alegatori a fost stabilita clar si de guvernul Ponta, care a organizat referendumul. Da, referendumul nu l-a organizat Basescu, l-a organizat Ponta cu Ministerul Internelor si Administratiei Publice pe care il avea in subordine. USL a inceput sa conteste cifra de 18,2 milioane abia la miezul noptii de 29 spre 30 iulie 2012, cand a vazut ca a pierdut CLAR referendumul. S-a ajuns la o situatie demna de cea mai inapoiata si dictatoriala tara africana, sau, poate, si mai mult decat atat: Puterea sa-si conteste propriul referendum! S-a mai pomenit undeva in lume asa ceva? Totala absurditate in care au plonjat corifeii de la PNL si PSD ma scuteste de orice comentariu in plus.
             In al doilea rand, o alta aberatie este afirmatia repetata a dictatorului-papagal Crin Antonescu (dar si a junelui-plagiator Ponta) ca, "chiar si in conditiile in care nu s-a intrunit cvorumul de 50% + 1 (in treacat fie spus, cvorum stabilit ferm de PSD inca din anul 2003 - deci nu impus  - o alta minciuna uriasa - de UE, prin Comisia Juridica de la Venetia) "referendumul a fost in realitate castigat, pentru ca 7,4 milioane de romani au cerut demiterea lui Basescu, adica 87 % din cei care au votat".
              Aici se impun neaparat niste precizari clare, pentru a demonstra minciunile celor din PNL si PSD. Chiar daca acceptam cifra de 7,4 milioane de partizani ai demiterii, o regula matematica de trei simpla ne arata ca sunt in mica minoritate fata de cifra de 18,2 milioane. Partizanii presedintelui Basescu si-au axat lupta la referendum pe boicotul acestei mascarade si, este evident si pentru un idiot, ca o majoritate clara i-a ascultat. Nu are rost sa comentam ca, romanii, scarbiti de politica de dupa 1989, nu se mai prezinta la vot decat in proportie de maximum 50%. Comentam o realitate faptica. Basescu le-a cerut aderentilor lui sa boicoteze referendumul si 54% nu s-au prezentat la vot. Din nestiinta, alti aproximativ 13% s-au prezentat la vot si l-au sprijinit pe Băsescu. Aritmetica: 54% + 6% (13% din 46%) =60%
Stimate tovarase Antonescu, stimate tovarase Ponta, 60% reprezintă mai mult decat 40%? Trebuie  ca 67% de români sa se recunoasca invinsi de votul a 37% de retardati, care voiau, sigur, majoritatea din prostie, sa arunce Romania in aer?
               Nimeni cu scaun la cap din Romania, ca sa nu mai vorbim de cei de la Bruxelles si Washington, nu poate sa creada ca sunt intr-adevar 7,4. milioane de prosti in Romania. Chiar asa de multi? La acest referendum USL a furat ca NICIODATA, chiar si alegerile din "Dumineca Orbului" (20 mai 1990) au fost mai corecte. In comunele si satele din cele mai napastuite si inapoiate judete (toate din Moldova si Oltenia) s-au prezentat la vot chiar 950% din cei cu drept de vot! In satul Lepsa din Vrancea (unde troneaza infractorul USL Marian Oprisan - cel care a comandat fraudele locale din judet) s-au prezentat mai multi "turisti" (?!) decat la Sinaia. La Iasi un cetatean a votat de 8 (opt) ori, evident pentru demiterea lui Basescu, de 8 ori la 8 sectii de votare! Surpriza: luat in ancheta de procurori cetateanul cu pricina, bodigard la firma unui USL-ist, a declarat ca nici nu s-a prezentat la vot, patronul i-a confiscat cartea de identitate si l-a votat el singur, falsificandu-i de de fiecare data semnatura, fapt constatat fara dubii de procuratura. O informatie pe care care am primit-o personal, intr-o comuna dobrogeana, nu departe de Isaccea (locul de nastere al lui Cacarau-Antonescu) o batrana, in schimbul a unei bancnote de 100 de lei, a votat la urna mobila de 5 (cinci) ori, evident pentru demiterea tiranului. De infractiunea guvernatorului Constantei, numitul mafiot local Mazare (nume predestinat), care a carat cu forta direct de pe plaja 40  de curve (acum tarfele in Romania se numesc "manechine") sa voteze in bikini, pentru demiterea despotului, nici nu mai are rost sa pomenim. Sau totusi: imaginile cu Mazare si prostituatele lui au fost imediat date pe post la toate televiziunile occidentale, oripiland cancelariile occidentale. Daca este sa fim cinstiti, Mazare a facut mai mult rau "referendumului" si USL decat toata echipa lui Basescu la un loc! Cinste lui!
               S-a furat masiv, cu sacii, au fost inchiriate (sau mai precis spus, rechizitionate) autobuze, autoturisme, probabil si carute, pentru transportul "turistilor" electorali, pentru a demite, odata pentru totdeauna, dictatorul sangeros. Crin Antonescu are acum perfecta dreptate sa fie nemultumit total: Ponta l-a asigurat ca are, prin baronii lui locali, de genul Mazare, Oprisan, totul in mana, se va falsifica si se va frauda pana cand se va ajunge la rezultatul dorit. Se pare insa ca nu au putut fi achizitionati, din lipsa de materii prime, destui saci.
                Analistii politic seriosi cred ca in realitate au votat pentru demiterea lui Basescu maximum 6 milioane de oameni, iar dupa umila mea parere, poate 5 milioane real. Dar si acestia, mai ales in mediul rural, pentru o bere, pentru un mic. Daca primeau aceste lucruri ca sa voteze altfel, ar fi stampilat pe invers. Si, scriind aceste randuri, mi-a venit pe loc o idee "sinistra":  in conditiile in care Basescu si PDL au cerut clar ca alegatorii sa boicoteze referendumul, sa nu provina cele aproape 1 milion de voturi pro-Basescu de la cei mituiti si impinsi cu forta sa voteze "demiterea"? In cabina de vot nu i-a vazut nimeni pe ce au pus stampila...
                 Este o rusine pentru TOATA Uniunea Europeana ca tolereaza existenta in cadrul ei a unui stat care organizeaza consultari populare pe stilul cel mai de urma stat african, Zimbabwe de pildă. Singura voce pertinenta, vorbesc de cei cu putere de decizie, a apartinut judecatoarei de la Curtea Constitutionala, Aspazia Cojocaru, care a declarat, imediat dupa desfasurarea referendumului ca, "TREBUIA ANULAT"!
               Da, ar fi trebuit anulat imediat referendumul rusinii nationale!  Sa speram insa ca, cel putin prin alegerile parlamentare viitoare, vor fi anulati Crin Antonescu si Victor Ponta, cu conditia ca pana atunci sa nu-i anuleze cei din propriile partide, ce abia asteapta sa le ia locul. Iar motiv acum au, si inca din plin: cei doi au furat ca niste niste amatori, ca niste hoti de duzina. Ei, daca ar fi organizat Putin acest referendum, acum am fi avut liniste in Romania. Liniste de cavou.

Liviu Vălenaș

Niciun comentariu: