miercuri, 15 august 2012

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Cu prietenie, Dan Culcer

                     
                              
Excursie 
Un român organizează, cu plecare din Germania, un tur în Laos si Tailanda
                     Subiect: Vizitarea unor parcuri si rezervatii naturale din Nordul si centrul Laosului, singura tara din Asia unde se mai pastreazainca o natura intacta. In secundar, vizitarea unor parcuri naturale in Nord-Estul Tailandei, in imediata apropiere a fluviului Mekong.
Pret2.290 Euro /persoana adulta. Pentru copiii sub 12 ani, un rabat de 20%.
Perioada: 30 de zile, intre 3 ianuarie si 2 februarie 2013.
                      
Serviciile asigurate:
                              
    - Transportul tur-retur Muenchen- Bangkok, la clasa economy, cu o companie aeriana de prestigiu.
                              
    - Transportul cu tren rapid (Sprinter) Bangkok- Nord-Estul Tailandei, transportul in continuare in Tailanda si Laos cu diferite mijloace  (taxi, van climatizat, autobuz, tuk-tuk, songteu, piroga cu motor etc.).
                              
    - Cazare. In Tailanda la pensiuni private (dus cu apa calda, WC englezesc etc.), in Laos la hoteluri de 1-2 stele (camera dubla, dus cu apa calda si WC englezesc in camera). Pentru cei care vin singuri si doresc neaparat cazare singuri intr-o camera dubla, trebuie platit un plus de 99 Euro.
                              
    - Pensiune partiala (mic dejun si cina), la alegere din mai multe feluri de mancare tailandeze si respectiv loatiene. In zilele petrecute integral la Bangkok, respectiv Ban Kha Mae Mui (Nord-Estul Tailandei) pensiune completa.
                              
    - Plata tuturor taxelor de vizitare a parcurilor si rezervatiilor naturale si a siturilor arheologice din Tailanda si Laos.
                              
    - Ghidaj profesionist, inclusiv stiintific, pe teren, in toate cele 30 de zile.
                              
    - Un CD sau DVD cu toate fotografiile (realizat cu camere foto profesioniste) efectuate pe parcursul turei.
    Pentru cetatenii UE vizele de intrare se obtin la frontiera, pe loc, cu formalitati absolut minime. Viza tailandeza este gratuita, cea pentru Laos costa 30 dolari SUA, se plateste de fiecare participant la frontiera tailandezo-laotiana.
    Pentru cei care doresc sa zboare pe cont propriu din Bucuresti la Bangkok, se va scadea din costul excursiei suma biletului de avion tur-retur, cu conditia ca sa se incadreze, cu aproximatie, in pretul  german (Muenchen-Bangkok).
    Pentru cei care platesc integral excursia pina la data de 15 septembrie 2012 se asigura un rabat de 100 Euro. Ultima data la care se mai poate rezerva un loc pentru excursie (cu plata in contul indicat ulterior) este 1 Noiembrie 2012 (pentru a se putea rezerva bilete de avion din timp util).
                              

PROGRAM
3 Ianuarie 2013: Zbor Muenchen-Bangkok.
4 Ianuarie: Zi petecuta intr-o mica localitate de vacanta in Sudul Bangkokului. Vizita la o piscina. Cina oficiala de bun venit. Scurt instructaj cu participantii la excursie.
5 Ianuarie: Bangkok- Ubon Ratchathani (N-E Tailandei, Issan), 510 km cu tren rapid (Sprinter). Vizita la cel mai mare magazin din capitala districtului Ubon Ratchathani, Big C, pentru eventuale cumparaturi.
                              
Dejunul la un restaurant pescaresc. Seara, Ubon Ratchatani-Ban Kha Mae Mui, 100 km, cu pickup.
                       6-9 Ianuarie: Excursii zilnice din Ban Kha Mae Mui cu pickup la mai multe parcuri naturale pe fluviul Mekong, la frontiera tailandezo-laotiana. Se viziteaza printre altele:
                              
- Rezervatia naturala si uriasa statuie a lui Budha din Ban Kha Mae Mui.
                              
- Parcul National Mukhdahan.
                              
- Defileul Mekongului si rezervatia naturala de la Sam Pan Bok. Scurta croaziera cu vaporasul pe Mekong in defileu.
                              
- Parcul natural Pa Taen, cu vestitele picturi rupestre, locul unde s-au turnat scene din filmul american Alexandru cel Mare.

10 Ianuarie: Ban Kha Mae Mui - Nakhon Phanom, 200 km, autobuz. Trecerea frontierei (pe podul nou peste Mekonk) cu Laosul la Thakhek. Thakhek-Pakxan, 200 km, cu autobuzul. Scurta vizita, cu tuk-tuk, in oras

11 Ianuarie: Pakxan-Phonsavan (Nordul Laosului), 200 km, cu autobuzul, pe unul din cele mai spectaculoase drumuri de munte din lume.


12-14 Ianuarie: Excursii zilnice, cu van climatizat, pornind din Ponshavan. Se viziteaza cele 5 situri arheologice (patrimoniu UNESCO) unde se afla aproximativ 1.500 de recipiente uriase, daltuite in gresii cuartitice, vestigii arheologice vechi de 2.000, asupra carora arheologii nu au inca o idee clara, reprezentand un mister absolut pana in ziua de astazi. Ce le 5 situri arheologice sunt amplasate pe o raza de 100 de km, in zone naturale de o frumusete rara, pe coline impadurite cu pini indochinezi. Se vor mai vizita doua cascade spectaculoase, una in tuf calcaros, alta in gresii cuartitice, de asemenea un lac montan si pesteri. In ultima zi a excursiei din Ponshavan se vor vizita templele budiste unice din Muang Khoun, partial distruse de bombardamentele americane.

15 Ianuarie: Ponshavan - Pakxan- Nahin (centrul Laosului), 450km, cu diferite autobuze.

16-17 Ianuarie: Vizitarea mai multor pesteri din zona carstica Nahin, printre care celebra pestera Tham Kong Lo, unica pe plan mondia,l care permitre traversarea integrala,dus-intors a unui mare rau subteran lung de 7,5 km, pe care se navigheaza cu piroga cu motor.

18 Ianuarie: Nahin-Thakhek, 150 km, cu autobuzul. Seara vizitarea cartierului colonial francez din Thakhek.

19-24 Ianuarie: Excursii cu plecarea din Thakhek la principalele pesteri din zona: Gigantica pestera Tham Pha Chan, pesterile Tham Pha, Tham Xiap Liap, Tham Pha In, Tham En etc. Vizitarea pesterii Tham Nong Pha Fa, unde in anul 2004 au fost descoperite 229 de statui ale lui Budha. Navigatie cu piroga pe etajul inferior, activ, al pesterii. Vizitarea celebrei surse carstice Nam Don cu apa de culoare verde-turchiz, vizitarea specaculosul lac carstic Kong, cu apa de culoare albastru-azur, lac carstic de aproape 100 m adancime.

25 Ianuarie: Thakhek-  Mahaxai, 55 km, cu van climatizat, cu vizitarea pesterii Tham Pha Nang, cu celebrele bazine in calcit.

25 Ianuarie: Thakhek-Boulapha, 150 km, cu songteu.

26 Ianuarie: Vizitarea spectaculoasei pesteri Xe Bang Fai, navigatie cu marele rau subteran cu barca pneumatica.

27 Ianuarie: Boulapha-Thakhek, 205 kn, cu songteu.

28 Ianuarie: Thakhek - Ban Kha hae Mui, 220 km, cu autobuze.

29- 30 Ianuarie: Program de refacere in Ban Kha Mae Mui.

31 Ianuarie: Ban Kha Mae Mui - Bangkok, 620 km, cu autobuz climatizat.

1 Februarie: Vizitarea celei mai mari ferme de crocodili de langa Bangkok.

2 Februarie: Bangkok-Muenchen, avion. 
                          
Temperaturile in Laos pentru luna ianuarie sunt cuprinse intre 12 grade (dimineata) si max. 28-29 grade in cursul zilei. Luna Ianuarie este practic lipsita de precipitatii. Excursia este accesibila oricui cu o pregatire fizica medie.

Niciun comentariu: