marți, 21 august 2012

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Cu prietenie, Dan Culcer


Liviu Vălenaș
Moartea unui partid: PNL
           In general comentatorii care analizeaza grava criza politica prin care trece Romania acum (consecinta a loviturii mascate de stat data de USL) dau ca "pol de greutate" PSD, adica PCR "rebotezat" dupa 22 decembrie1989 succesiv in FSN, PDSR si PSD. Nimic mai fals, cel mai agresiv pol, cel mai stangist, cel mai reactionar, cel mai ticalosit, este tocmai cel care isi aroga abuziv numele de Partidul National Liberal.
            Infiintat practic in anul 1843 (loja francmasonica "Fratia" in Muntenia) PNL s-a definit ca un partid orientat clar spre Occident, aparand valorile traditionale francmasonice ale libertatilor cetatenesti, din pacate si cu ciocoismul "traditional" fanariot. Sa vedem insa pe scurt ce a mai ramas din aceste valori.
            Mai intai politica externa. Dupa reluarea activitatii partidului, in ianuarie 1990, desi Radu Campeanu a incheiat cele mai josnice intelegeri de culise cu Ion Iliescu, PNL si-a mentinut aproape doua decenii orientarea provestica (Uniunea Europeana si Statele Unite). Acaparea conducerii PNL de catre un sfertodoct, insa cu ambitii de la bun inceput de dictator isteric (op.verb. Ion Cristoiu), Crin Antonescu, lipovean (adica rus) din Isaccea, avea sa shimbe fundamental datele problemei. In primul guvern Ponta noul ministru de externe, numit de PNL, fostul profesor de materialism "stiintiific", Andrei Marga, a definit clar noua politica externa a Romaniei: reorientarea 
relatiilor spre Rusia si China (fostul si actualul marxist de la Universitatea Babes-Boliay din Cluj, dintr-o scapare, pe care i-o iertam, a uitat sa mentioneze si Coreea de Nord). Ca sa fie mai bine inteles, tovarasia sa a mai declarat ca: "Vladimir Putin este un adevarat om de stat si politicienii europeni ar trebui sa ia exemplu de la aceasta mare personalitate". Democrata si luminoasa, am mai adauga noi.
            Ca nu cumva sa se creada ca au fost doar declaratiile unui oligofren politic, Crin Antonescu a fost si mai clar: dusmanul declarat al Romaniei (si al domniei sale implicit) este Departamentul de Stat al SUA! Asta dupa ce a denuntat si practicile de amestec grosolan in afacerile interne ale unui stat independent si suveran (op. cit. Nicolae Ceausecu) ale ambasadorului SUA la Bucuresti. Tot in prealabil l-a denuntat opiniei publice (patriotice bineinteles) si pe "dictatorul" de la Bruxelles, un anume Barosso. In treacat i-a mai trantit si o palma cancelarei federale, Angela Merkel: "Nu suntem o colonie germana!" Afirmatie perfect adevarata, aprobata imediat si de junele plagiatorPontasuntem deja o colonie ruseasca. De acolo vin zilnic indicatiile, nu secrete, ci direct, prin radio, sa le auda toata lumea, prin "Vocea Rusiei", unde graiste Putin, printr-un portavoce pe numele de Mandrusescu. Iar cand, inainte de a le condamna pe bietele fete de la Pussy Riott la doi ani de inchisoare, a postulat ca Transnistria trebuie sa devina independenta (cunoastem cum: Georgia, 2008), a protestat cumva Crin Antonescu sau brejnevistul Marga? Niciun cuvant! Lumina vine de la Rasarit, cel putin petru PNL. In fine; Marga, de o prostie diplomatica cum rar s-a mai vazut, nici macar la tarile africane, a fost schimbat din functie, Crin Antonescu (al carui bunic, cel putin dupa datele presei de la Bucuresti, purta numele de Cacarau) a vrut sa-l numeasca nici mai mult, nici mai putin, ambasadorul Romaniei la Berlin! O gafa mai mare nici nu se putea! Merkel a refuzat categoric, nu atat pentru jignirile pe care, cu deosebit onor, Marga i le-a dus, ci pentru un motiv mult mai prozaic: BND avea date clare ca numitul era agent KGB /SVR, asa ca a preferat sa ramana mai bine cu un general SIE pe cap; Lazar Comanescu.
            La acesti doi corifei ai "national-lberalismului" romanesc mai trebuie sa mai adaugam o voce puternica, secretarul general al PNL,Radu Stroe, noul ministru al Administratiei Publice. Pentru a obliga Curtea Constitutionala la un fals, numitului Stroe i-a venit o idee de mare clasa, conform traditionalei genialitati liberale: trebuie exclusi de pe listele de vot, pentru totdeauna, toti romanii domiciliati in strainatate Toti, absolut toti, probabil cu exceptia numitului Mandrusescu de la "Vocea Rusie"i. Cei care au tradat tara si au fugit, pana la data referndumului, trebuie exclusi pe viata de la vreun vot, in trecut, prezent si viitor! Si astfel se mai scad din listele electorale vreo 2-3 milioane de romani. Cati sunt exact, nu stie nici macar Stroe. In fond nu are dreptate onorabilul administrator-sef? Cine sunt acesti romani domiciliati in strainatate? Fara nicio exceptie (minus Mandrusescu de la Moscova), tradatori de glie, de neam, pusi pe capatuiala si certati rau de tot cu normele astronomice: pentru ei lumina nu vine de la Rasarit. Sigur, daca trimit bani in tara, sa trimita, e obligatia lor! Dupa Financial Times romanii domiciliati in strainatate au trimis in Romania, numai in primele 6 luni ale acestui an, 1,8 miliarde de Euro, cu 10% mai mult ca in acelasi interval ca anul trecut, iar suma de 1,8 miliarde de Euro este mai mult decat totalul banilor primiti de la UE, plus investitiile externe, pentru aceasi perioada. Pentru asta, da, suntem buni, noi cei ce am fugit (acest este termenul semantic exact) din tara.
             O nota personala: in 1992 numitul Stroe si cu numitul Valeriu Stoica au fost exclusi din PNL. Stia ce stia si Radu Campeanu... M-am decis sa iau (ce imbecilitate!) apararea celor doi, prin doua interviuri pentru Deutsche Welle si Europa Libera. Surpriza, cand am indrepat microfonul spre orificiul vorbitor al numitului Stroe, acesta nu a putut scoate niciun cuvant timp de 5 (cinci) minute. Am intrerupt interviul si respectivul domn mi-a spus ca tracul l-a paralizat pur si simplu. Fals. Auzindu-l acum cum "vorbeste" ca sa-si pledeze cauza falsificarii listelor electorale, am inteles ca tovarasul nu foloseste decat "da", "nu", si cu mare greutate poate lega 3-4 cuvinte intr-o propozitie simpla. Si cand ma gandesc ce mari oameni a avut odata PNL, numai Gheorghe Bratianu ar ajunge... Biata Romanie...
             In aceasta galerie de monstri ai PNL, nu sacri, ci ordinari, ar fi o nedreptate strigatoare la cer ca sa nu-l amintim si pe comisarul sovietic (op. cit. "Evenimentul Zilei") Eugen Nicolaescu. Acesta a anuntat pompos si martial acum mai bine de o luna, pe toate posturile TV romanesti (sigur, si la "Vocea Rusiei") ca, "USL a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie 15 denunturi penale", pentru fapta de "defaimare a Romaniei" (sic)! Numele celor 15 criminali: Basescu, Blaga, Ungureanu, Boc etc. Cu multa durere am constata imediat ca nu sunt pe lista! Sa nu fi citit comisarul rus Eugen Nicolaescu ultimele mele carti, "Fabrica de spioni" si "Fabrica de dosare", ca doar au aparut in tara, chiar la Bucuresti? Fara falsa modestie, eu am probe, le predau imediat, daca este nevoie, inchizitorului-sef Nicolaescu, ca eu am defaimat Romania mai mult decat toti cei 15 borfasi la un loc! In fond pentru ce acestia vor fi tarati, cu catuse la maini, prin tribunale: pentru ca s-au plans la Inaltele Porti (UE si SUA) de lovitura de stat de la Bucuresti. Daca se plangeau doar la Moscova, sigur, era altceva.
             Sa mai pierdem timpul si cu o alta figura liberala, parca luata de la o tejghea unde se vand pepeni (lubenite in Ardeal) in Iasi: Mona Pivniceru, nominalizata ministra a Justitiei, care foloseste ca taxi masina unui borfas-puscarias, cu inca doua dosare pe rol? De la pepeni moldovenesti la fotoliul (inca nevalidat) al justitiei, da, este un mare salt  in avansarea sociala, care numai prin politica inteleapta si luminoasa a PNL se poate realiza.
             A murit un partid, zis "national", "liberal" sin "romanesc". Nu a fost niciodata nici romanesc, nici liberal si nici partid. Ci doar o gasca de fanarioti securisti pusi pe furat, de dimineata pana seara si de  seara pana dimineata. A murit urat, in chinuri, in chinurile pe care le-a facut unei tari intregi si unui popor alcatuit in parte din cretini irecuperabili. A murit PNL de moarte naturala, de prea multa imbuibare si ticalosire. Dumnezeu sa nu-l ierte!

Niciun comentariu: