joi, 17 februarie 2011

Dan Culcer. Rejudecarea Procesului Ceaușescu, o cale pentru pedepsirea acelora care sunt vinovați de dezastrul României, după 1990

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Cu prietenie, Dan Culcer

Extrag un comentariu de un bun simț eroic, semnat la 10/12/2010, ora 21:22 
de «de-a dura lex» (vezi blogul acestui autor) pe situl http://www.contributors.ro/ pe marginea unui text de Vladimir Tismăneanu, intitulat Mistere, vendete, trădări: Despre Iliescu si Ceaușescu.

« De ce a fost condamnat la moarte nu doar tiranul sociopat, dar si sotia sa [...] ? »
«
Domnule Tismăneanu, văd că și dumneavoastră ați uitat ceva (ca Iliescu).
 Sau nici n-ați observat vreodată?

Elena Ceaușescu n-a fost condamnată la moarte, 
n-a fost nici măcar acuzată de ceva, deci nici judecată și, evident, nici condamnată. 
Întregul simulacru de proces l-a vizat doar pe fostul președinte.
 Elena a fost asasinată (chiar dacă ea a solicitat să fie ucisă împreună cu Nicolae, uciderea ei n-a avut niciun temei legal).
 »
Nici unul pseudo-legal, ca așa-zisele temeiuri ale uciderii lui Nicolae Ceaușescu.
Ori cât ar părea de bizară ideea mea, anularea «sentinței» în cazul Nicolae Ceaușescu, rejudecarea procesului său, acuzarea din oficiu a tuturor membrilor așa-zisului tribunal pentru asasinat politic, pentru asasinat agravat precedat de sechestrare de persoane, în cazul Elenei Ceaușescu, este calea spre reforma socială și politică a României. De aici se poate porni pentru a desfășura firul ghemului de porcării și jafuri, abuzuri, ilegalități și sabotaj economic, trădare de țară, care formează România politică de azi.
Se știe că nici una dintre acuzele formulate în camera unde se aflau sechestrați Nicolae și Elena Ceușescu nu a fost vreodată întemeiată pe vreo dovadă valabilă în justiție, nici în cea de azi, nici în cea de pe atunci, care era valabilă, neabrogată nici măcar formal la data respectivă.(Au fost acuzati de genocid, subminarea puterii de stat, subminarea economiei naționale și încercare de a fugi din țară. Niciuna dintre aceste acuzatii nu au fost dovedite si nu erau fondate.)
Ex. Subminarea puterii de stat : «Infractiune care face parte din grupul de infractiuni contra sigurantei statului,asezate in t. I, art. , C. pen., partea speciala, si consta in actiunea armata de natura sa slăbească puterea de stat, precum și în orice alte acțiuni violente săvărșite de mai multe persoane împreună, de natura să atragă aceleași urmări (slăbirea puterii de stat).»

Scopul meu nu este deci reabilitarea lui Nicolae Ceaușescu ci pedepsirea acelora care sunt vinovați de dezastrul României, după 1990. Deși e clar că răposatul nu va putea duce multă vreme tot ce i se pune în cârcă de la 1970 încoace.
Eu voi cere acest lucru printr-o scrisoare către Procuratura României. Cine dorește o va putea prelua și trimite în nume propriu.

Dan Culcer

Niciun comentariu: