vineri, 21 iunie 2013

Invitaţie la lansarea de carte despre Garda de Fier

Invitaţie la lansarea de carte despre Garda de Fier


coperta_garda-de-fier_a3_ff1
De mici copii ni s-a insuflat la şcoală teoria democraţiei conform căreia Garda de Fier şi Legionarii erau cele mai rele formaţiuni de pe plaiurile noastre. Apar foarte multe controverse în acest subiect şi o bună ocazie pentru a ne informa şi a afla unele adevăruri şi aspecte necunoscute ar fi să citim din cronicele acelor vremuri şi să regîndim unele aspecte şi stereotipuri.
Pe data de 16 Mai va avea loc lansarea unei asemenea cercetări de specialitate, o carte care conţine numeroase studii, documente şi relatări la tema activităţii Gărzii de Fier.
Avem bucuria și onoarea să anunțăm tot cititorul interesant de istoria neamului românesc despre lansarea unei cărți editate în premieră pentru Republica Moldova, prin stăruințele istoricului și arhivistului Alexandru Moraru, precum și ale lui Benedict (Viorel) Ciubotaru. Este vorba de primul volum al cărții „Garda de Fier în Basarabia – Documente”.
Lansarea acesteia va avea loc pe data de 16 mai începînd cu ora 15:30 în incinta Bibliotecii Municipale B. P. Hașdeu (bl. Ștefan cel Mare 148). În cadrul acestui eveniment istorico-literar vor lua cuvîntul mai multe personalități de calibru din mediul istoric al țării.
Sînt invitate toate persoanele interesate!
În prezenta culegere au intrat 300 de documente inedite de arhivă depistate în Arhiva Naţională a Republicii Moldova. Deşi nu sunt menţionate în cuprins, cartea conţine peste 20 de ilustraţii – copii de pe originalele documentelor.
Subiectul documentelor propuse este incendiar, deoarece dă peste cap toate învinuirile aduse Mişcării legionare de către falsificatorii comunişti şi sionişti.
Volumul (I) de faţă, conceput  ca o lucrare istorico-arhivistică (în 3 volume) la restabilirea adevărului istoric, depăşeşte limitele unei colecţii obişnuite de documente din motiv că acesta din start devine un instrument de lucru pentru istorici, cercetători ştiinţifici, savanţi, politologi, jurişti, sociologi, oameni politici etc.
Contact: 078187743 / 069454585
P.S. Tot în cadrul evenimentului va putea fi procurată această carte.
P.S2. Nu totul este aşa cum ni s-a spus din cărţile “polit-corecte” de azi. Cei ce vor să afle adevărul trebuie să cerceteze
- See more at: http://vox.publika.md/social/invitatie-la-lansarea-de-carte-despre-garda-de-fier-500633.html#sthash.W0C6XxDx.dpuf

Niciun comentariu: