Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Cu prietenie, Dan Culcer
„1989 - Adevăr şi Manipulare” (1)
Redacţia ART-EMIS
Miercuri, 04 Noiembrie 2015 22:48
„1989, Adevăr şi Manipulare", aşa s-a numit simpozionul organizat de Institutul de Politici Publice, Administraţie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu şi moderat de preşedintele Senatului Universităţii, prof. univ. dr. Adrian Gorun. Tema, uşor de dedus chiar din titlul manifestării a încercat să ridice puţin din voalul care a acoperit evenimentele sângerosului decembrie 1989. Chiar dacă „cineva, acolo, Sus" a rămas consternat, vă prezentăm prima parte a unui succint colaj realizat pe baza comentariilor apărute în presa locală din Tg. Jiu. (Redacţia ART EMIS).
Organizatorii Simpozionului „1989-Adevăr şi Manipulare", care a avut loc joi, 29 octombrie 2015 la Târgu-Jiu, au încercat să ridice cortina trasă peste evenimentele de acum două decenii şi jumătate din România, care au avut urmări de necontestat pentru viitorul actual al ţării. De altfel, evenimentele din decembrie 1989 au, cu siguranţă, un alt înţeles pentru cei care au participat, la simpozionul amintit, organizat în incinta Universităţii „Constantin Brâncuşi"(U.C.B.) din Târgu-Jiu, de către Institutul de Politici Publice, Administraţie şi Ştiinţele Educaţiei. Cuvintele rostite de invitaţii la simpozion pot fi consemnate în istoria municipiului, unele, [...] nefiind rostite, până acum, public. Destinat unor investigaţii cu caracter ştiinţific, evenimentul la care au participat universitari, cadre în rezervă ale Serviciului Român de Informaţii, Poliţie, Jandarmerie ş Forţele Armatei reprezentanţi ai mass-media şi ai societăţii civile, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, a fost deschis de către Adrian Gorun, preşedintele Senatului U.C.B. Acesta a explicat motivul care a stat la baza organizării acestui simpozion, faptul că acesta nu se doreşte un tribunal, ci doar o încercare de a scoate la suprafaţă, părţi din adevărul şi din manipularea care a însoţit desfăşurarea evenimentelor: „Prin acest simpozion s-a dorit depistarea faptelor, în succesiunea lor, pentru a se afla fragmente de adevăr din arsenalul manipulării, de multe ori grosiere, de atunci. Simpozionul se înscrie în sfera cercetării ştiinţifice nu a răfuielilor alimentate de prejudecăţi, asta şi pentru că actorii principali de astăzi nu erau, în decembrie 1989, simpli spectatori, ci erau chiar angajaţi în evenimente. Azi (29.10. 2015 - n.r), aici, nu se judecă oameni. Simpozionul nu înseamnă tribunal, ci învestighează, din perspectivă istorică, juridică, socilogică şi antropologică, evenimente şi fapte. Nu se dau verdicte, nu se emit judecăţi normative, ci se relansează dezbaterea în jurul anului 1989 la români, în jurul dilemei revoluţiei sau a loviturii de stat", a declarat, în deschiderea evenimentului, Adrian Gorun[1].
Mărturii publice n-au mai fost făcute din anul 1992
La invitaţia organizatorilor, la manifestare a luat parte generalul-colonel în rezervă, Iulian Vlad, însoţit de colonelul (r), Filip Teodorescu, preşedintele A.C.M.R.R.-S.R.I., de generalul de brigadă (r), Vasile Mălureanu şi colonelul ® Paul carpen, redactor adjunct al revistei „Vitralii". Discursul generalului Iulian Vlad, fost Ministru Secretar de Stat la Ministerul de Interne și șef al Departamentului Securităţii Statului, înainte de evenimentele din 1989 său a fost unul apreciat de cei prezenţi. Acesta a declarat că este emoţionat pentru că a fost chemat să vorbească la Târgu-Jiu despre evenimente de acum aproape 26 de ani, după o perioadă în care şi-a impus să tacă. De altfel, singurele mărturii publice ale generalul Iulian Vlad au fost făcute în anul 1992. „Sunt emoţionat pentru că după aproape 26 de ani de la tăcerea impusă, sau auto impusă, iau pentru prima oară cuvântul în public, în afara depoziţiilor în cele trei procese avute după evenimente din 1989. Am fost condamnat 25 de ani de închisoare şi am ispăşit 4 ani din pedeapsă la temuta închisoare Jilava. Sunt emoţionat pentru că m-am întâlnit aici cu mulţi camarazi şi prieteni"[2], a mai spus fostul șef al Departamentului Securității Statului, începându-şi discursul legat de ceea ce s-a petrecut în România în decembrie 1989. Reamintim că, gen. col. Iulian Vlad a condus Departamentul Securității Statului din noiembrie 1987 până la evenimentele din decembrie 1989. A prins toate momentele fierbinți ale Revoluției la comanda uneia din cele mai temute instituții din România, care dacă rămânea de partea lui Nicolae Ceaușescu putea să facă zeci de mii de morți în rândul civililor care împânzeau străzile Bucureștiului și orașele României[3].
Generalul Iulian Vlad a mai spus că nu se consideră un trădător. Acesta a explicat că nu a putut să dea ordinul de a se trage în mulţimea de oameni care se strânsese în Piaţa Palatului, aşa cum, în repetate rânduri a ordonat Nicolae Ceauşescu. „Chiar din faţa liftului în care s-a urcat pentru a ajunge pe platforma de deasupra Comitetului Central, ca să se îmbarce în elicopter, cu voce necontrolată, şi unul şi celălalt, adică şi Nicolae Ceauşescu, şi Elena Ceauşescu au ţipat, la propriu, către ofiţerii de gardă care îi însoţeau, să se tragă, să nu se permită pătrunderea în sediul Comitetului Central. În sediu, la acea oră, erau până la aproape câteva sute de ofiţeri ai Direcţiei de Securitate înarmaţi cu cele mai bune arme din dotarea infanteriei de la acea vreme. Cu pistolete din cele mai performante, cu automatele cele mai bune, dar nu s-a trasd. Uşile s-au deschis la ordinul pe care, de asemenea, l-am dat. Ce trebuia să facem în momentul acela? Să fi pus puşca pe mulţimea aceea, ar fi căzut ca spicele de grâu în faţa secerătorii. Nu era posibil. Aşa ceva n-aş fi făcut niciodată [...] N-am trădat, pentru că eu am jurat credinţă poporului român şi patriei mele, aşa cum era formulat în Jurământul Militar. Era cel mai simplu lucru, un ordin din două cuvinte: «Ordon, trageţi! » sau «Ordon, foc! ». Eu am socotit că nu e bine să fac aşa ceva şi nu am făcut, asumându-mi toate riscurile!".
Printre alţii, la acest simpozion au mai fost prezenţi: colonelul Filip Teodorescu, colonelul Ioan Făget - Preşedintele Sucursalei Gorj a A.C.M.R.R.-S.R.I. Gorj şi Paul Carpen, redactor şef adjunct la revista Vitralii, generalul Vasile Mălureanu, profesorul Toader Nicoară-directorul Şcolii Doctorale de Istorie şi Studii Culturale din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca şi generalul Dan Voinea, fost procuror militar, care a condus ancheta în Dosarul Revoluţiei. În cadrul simpozionului s-a discutat, pe parcursul a câteva ore, despre „revoluţie", „terorişti", vid de putere, „oameni de bine" [...], despre cunoscuta lozincă „Armata e cu noi". În faţa auditoriului s-au făcut referiri la Ion Iliescu, Siviu Brucan şi Petre Roman şi alte personaje devenite publice după 1989. Şi comentariile generalului Dan Voinea au fost urmărite de cei din sală. De altfel, Ion Ruşeţ, şeful Departamentului de Relaţii cu Comunitatea, prezent la eveniment, a declarat, la finalul manifestării că simpozionul a fost unul dintre cele mai reuşite, realizate la nivelul judeţului Gorj. „S-au oferit informaţii noi despre evenimentele din 1989, discursurile au fost extrem de interesante şi [...] se cer a fi continuate", a declarat Ion Ruşeţ[4].
Notă: Folosind o expresie cunoscută, menţionam în preambul că prezenţa generalului-colonel Iulian Vlad într-o universitate a inflamat spiritele la Cotroceni. Andrei Muraru, consilierul prezidenţial pentru relaţia cu societatea civilă (o „entitate-fantomă" asemenea internetului care există, dar nu se vede; este peste tot, dar niciunde - n.n.I.M.), fost preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc s-a declarat consternat de organizarea unui asemenea eveniment. Probabil că era lipsă la apel când adormiţii neamului au votat ca roboţii - în unanimitate -, încălcarea „drepturilor și libertăților fundamentale ale omului" (l-am citat pe „consternat" - n.n. I.M.), iar şeful statului a promulgat catastrofala fără-de-lege 217/2015, „ca primarul". Altfel nu poate fi explicată - logic - (ne)consternarea de atunci a consilierului. Consecinţă a cenzurării libertăţii de exprimare prevăzute în legea fundamentală a Ţării ce încă se mai numeşte România, persoana menţionată şi-a exprimat public opinia, urmând exemplul alesului Facebookului din noiembrie anul trecut. Persoana numită se exteriorizează nu pe site-ul oficial al Preşedinţiei României, ci pe aceeaşi reţea de „socializare": „Sunt de-a dreptul consternat la aflarea veștii că ultimul șef al Securității, Iulian Vlad, a fost invitat să le vorbească studenților într-o universitate de stat. Nu are nici un fel de importanță sub ce pretext a fost prezent și prezentat fostul șef al poliției politice ceaușiste câtă vreme vorbim aici despre un individ implicat în actele criminale ale fostului regim. Reamintesc faptul că Iulian Vlad a fost condamnat de justiția română pentru actele de represiune din decembrie 1989, a fost implicat în reprimarea revoltei de la Brașov din 1987 și în cele mai importante acțiuni îndreptate împotriva disidenților și contestatarilor din ultimii ani ai regimului comunist. De asemenea, Justiția a decis că fostul șef al Securității a încălcat drepturi și libertăți fundamentale ale omului. Prin « grija » sa au murit oameni și au fost distruse iremediabil destine. Așadar, prezența sa într-o instituție publică de învățământ superior este un gest care ultragiază memoria victimelor comunismului. Nu cred că și-ar permite cineva în Germania, de pildă, să invite lideri naziști să conferențieze în fața studenților. De asemenea, nu îmi imaginez un astfel de act impenitent într-un stat ca Polonia, unde memoria națiunii este cultivată tocmai pentru a evita ca indivizi ori instituții să cadă pradă amneziei și confuziei. Pentru cine mai are încă îndoieli, Securitatea a fost din prima și până în ultima zi a existenței o instituție criminală, iar conducătorii ei, participanți direcți la acte sângeroase"[5].
Tare mi-aş dori să aflu lista oficială a „disidenţilor" de dinainte de 1989, că de cei falşi, afişaţi „pe sticlă" precum popa Tokes & Co. s-a săturat poporul ca de mere acre. Cred că cei mai mulţi dintre „disidenţi-revoluţionari" ar fi transformaţi în ţinte şi puşi în poligon pentru exerciţii de tragere cu ouă clocite! În altă ordine de idei, persoana oficială „consternată", în cauză, prezintă semne severe de autism în privinţa atitudinii nemţilor şi chiar a americanilor. Aceştia, spre diferenţă de români, au ştiut şi ştiu să folosească valorile - ale lor sau ale altora - în interes naţional. Trei exemple edificatoare:
- după Al Doilea Război Mondial, între anii 1956-1968, fostul general nazist Reinhard Gehlen a fost numit şef al Organizaţiei Gehlen (organizaţie de spionaj) apoi Președinte-fondator al Bundesnachrichtendienst (B.N.D. - Serviciului Federal German de Informaţii), iar în Bundeswehr a deținut rangul de general-locotenent;
- Wernher von Braun, om de ştiinţă nazist, creatorul V1 şi V2 de la Peenemünde a fost preluat prin operaţiunea Paperclip de către americani şi adoptat ca cetăţean al S.U.A., unde a conceput rachetele americane purtătoare de nave spaţiale.
- Hans Speidel - fost general al Wehrmachtului celui de-Al Treilea Reich şi membru al Cartierului General al celebrului Feldmareşal nazist Erwin Romel - a fost primul Comandant Suprem al forțelor terestre ale N.A.T.O. în Europa Centrală între anii 1957- 1963. Despre cei numiţi s-ar putea să nu fi auzit „consternatul". Asta este! Dar... de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere ! (Ion Măldărescu).
- Va urma -
--------------------------------------
[1] http://www.gorjeanul.ro/actualitate/la-simpozionul-de-la-targu-jiu-generalul-iulian-vlad-a-rupt-o-tacere-de-doua-decenii-pentru-cercetarea-revolutiei-din-1989#.VjXzOivdWbN
[2] 1989 Investigaţii ştiinţifice https://www.youtube.com/watch?v=GnUmAA15gs8
[3] http://www.gorjeanul.ro/actualitate/la-simpozionul-de-la-targu-jiu-generalul-iulian-vlad-a-rupt-o-tacere-de-doua-decenii-pentru-cercetarea-revolutiei-din-1989#.VjXzOivdWbN
[4] Anamaria Stoica, Pandurul, http://www.pandurul.ro/Actualitate/2015-10-30/Oamenii+care+stiu+secretele+Revolutiei+s-au+strans+la+Targu+Jiu
[5] https://www.facebook.com/Andrei-Muraru-636309919756362/?fref=ts
Miercuri, 04 Noiembrie 2015 22:48
„1989, Adevăr şi Manipulare", aşa s-a numit simpozionul organizat de Institutul de Politici Publice, Administraţie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu şi moderat de preşedintele Senatului Universităţii, prof. univ. dr. Adrian Gorun. Tema, uşor de dedus chiar din titlul manifestării a încercat să ridice puţin din voalul care a acoperit evenimentele sângerosului decembrie 1989. Chiar dacă „cineva, acolo, Sus" a rămas consternat, vă prezentăm prima parte a unui succint colaj realizat pe baza comentariilor apărute în presa locală din Tg. Jiu. (Redacţia ART EMIS).
Organizatorii Simpozionului „1989-Adevăr şi Manipulare", care a avut loc joi, 29 octombrie 2015 la Târgu-Jiu, au încercat să ridice cortina trasă peste evenimentele de acum două decenii şi jumătate din România, care au avut urmări de necontestat pentru viitorul actual al ţării. De altfel, evenimentele din decembrie 1989 au, cu siguranţă, un alt înţeles pentru cei care au participat, la simpozionul amintit, organizat în incinta Universităţii „Constantin Brâncuşi"(U.C.B.) din Târgu-Jiu, de către Institutul de Politici Publice, Administraţie şi Ştiinţele Educaţiei. Cuvintele rostite de invitaţii la simpozion pot fi consemnate în istoria municipiului, unele, [...] nefiind rostite, până acum, public. Destinat unor investigaţii cu caracter ştiinţific, evenimentul la care au participat universitari, cadre în rezervă ale Serviciului Român de Informaţii, Poliţie, Jandarmerie ş Forţele Armatei reprezentanţi ai mass-media şi ai societăţii civile, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, a fost deschis de către Adrian Gorun, preşedintele Senatului U.C.B. Acesta a explicat motivul care a stat la baza organizării acestui simpozion, faptul că acesta nu se doreşte un tribunal, ci doar o încercare de a scoate la suprafaţă, părţi din adevărul şi din manipularea care a însoţit desfăşurarea evenimentelor: „Prin acest simpozion s-a dorit depistarea faptelor, în succesiunea lor, pentru a se afla fragmente de adevăr din arsenalul manipulării, de multe ori grosiere, de atunci. Simpozionul se înscrie în sfera cercetării ştiinţifice nu a răfuielilor alimentate de prejudecăţi, asta şi pentru că actorii principali de astăzi nu erau, în decembrie 1989, simpli spectatori, ci erau chiar angajaţi în evenimente. Azi (29.10. 2015 - n.r), aici, nu se judecă oameni. Simpozionul nu înseamnă tribunal, ci învestighează, din perspectivă istorică, juridică, socilogică şi antropologică, evenimente şi fapte. Nu se dau verdicte, nu se emit judecăţi normative, ci se relansează dezbaterea în jurul anului 1989 la români, în jurul dilemei revoluţiei sau a loviturii de stat", a declarat, în deschiderea evenimentului, Adrian Gorun[1].
Mărturii publice n-au mai fost făcute din anul 1992
La invitaţia organizatorilor, la manifestare a luat parte generalul-colonel în rezervă, Iulian Vlad, însoţit de colonelul (r), Filip Teodorescu, preşedintele A.C.M.R.R.-S.R.I., de generalul de brigadă (r), Vasile Mălureanu şi colonelul ® Paul carpen, redactor adjunct al revistei „Vitralii". Discursul generalului Iulian Vlad, fost Ministru Secretar de Stat la Ministerul de Interne și șef al Departamentului Securităţii Statului, înainte de evenimentele din 1989 său a fost unul apreciat de cei prezenţi. Acesta a declarat că este emoţionat pentru că a fost chemat să vorbească la Târgu-Jiu despre evenimente de acum aproape 26 de ani, după o perioadă în care şi-a impus să tacă. De altfel, singurele mărturii publice ale generalul Iulian Vlad au fost făcute în anul 1992. „Sunt emoţionat pentru că după aproape 26 de ani de la tăcerea impusă, sau auto impusă, iau pentru prima oară cuvântul în public, în afara depoziţiilor în cele trei procese avute după evenimente din 1989. Am fost condamnat 25 de ani de închisoare şi am ispăşit 4 ani din pedeapsă la temuta închisoare Jilava. Sunt emoţionat pentru că m-am întâlnit aici cu mulţi camarazi şi prieteni"[2], a mai spus fostul șef al Departamentului Securității Statului, începându-şi discursul legat de ceea ce s-a petrecut în România în decembrie 1989. Reamintim că, gen. col. Iulian Vlad a condus Departamentul Securității Statului din noiembrie 1987 până la evenimentele din decembrie 1989. A prins toate momentele fierbinți ale Revoluției la comanda uneia din cele mai temute instituții din România, care dacă rămânea de partea lui Nicolae Ceaușescu putea să facă zeci de mii de morți în rândul civililor care împânzeau străzile Bucureștiului și orașele României[3].
Generalul Iulian Vlad a mai spus că nu se consideră un trădător. Acesta a explicat că nu a putut să dea ordinul de a se trage în mulţimea de oameni care se strânsese în Piaţa Palatului, aşa cum, în repetate rânduri a ordonat Nicolae Ceauşescu. „Chiar din faţa liftului în care s-a urcat pentru a ajunge pe platforma de deasupra Comitetului Central, ca să se îmbarce în elicopter, cu voce necontrolată, şi unul şi celălalt, adică şi Nicolae Ceauşescu, şi Elena Ceauşescu au ţipat, la propriu, către ofiţerii de gardă care îi însoţeau, să se tragă, să nu se permită pătrunderea în sediul Comitetului Central. În sediu, la acea oră, erau până la aproape câteva sute de ofiţeri ai Direcţiei de Securitate înarmaţi cu cele mai bune arme din dotarea infanteriei de la acea vreme. Cu pistolete din cele mai performante, cu automatele cele mai bune, dar nu s-a trasd. Uşile s-au deschis la ordinul pe care, de asemenea, l-am dat. Ce trebuia să facem în momentul acela? Să fi pus puşca pe mulţimea aceea, ar fi căzut ca spicele de grâu în faţa secerătorii. Nu era posibil. Aşa ceva n-aş fi făcut niciodată [...] N-am trădat, pentru că eu am jurat credinţă poporului român şi patriei mele, aşa cum era formulat în Jurământul Militar. Era cel mai simplu lucru, un ordin din două cuvinte: «Ordon, trageţi! » sau «Ordon, foc! ». Eu am socotit că nu e bine să fac aşa ceva şi nu am făcut, asumându-mi toate riscurile!".
Printre alţii, la acest simpozion au mai fost prezenţi: colonelul Filip Teodorescu, colonelul Ioan Făget - Preşedintele Sucursalei Gorj a A.C.M.R.R.-S.R.I. Gorj şi Paul Carpen, redactor şef adjunct la revista Vitralii, generalul Vasile Mălureanu, profesorul Toader Nicoară-directorul Şcolii Doctorale de Istorie şi Studii Culturale din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca şi generalul Dan Voinea, fost procuror militar, care a condus ancheta în Dosarul Revoluţiei. În cadrul simpozionului s-a discutat, pe parcursul a câteva ore, despre „revoluţie", „terorişti", vid de putere, „oameni de bine" [...], despre cunoscuta lozincă „Armata e cu noi". În faţa auditoriului s-au făcut referiri la Ion Iliescu, Siviu Brucan şi Petre Roman şi alte personaje devenite publice după 1989. Şi comentariile generalului Dan Voinea au fost urmărite de cei din sală. De altfel, Ion Ruşeţ, şeful Departamentului de Relaţii cu Comunitatea, prezent la eveniment, a declarat, la finalul manifestării că simpozionul a fost unul dintre cele mai reuşite, realizate la nivelul judeţului Gorj. „S-au oferit informaţii noi despre evenimentele din 1989, discursurile au fost extrem de interesante şi [...] se cer a fi continuate", a declarat Ion Ruşeţ[4].
Notă: Folosind o expresie cunoscută, menţionam în preambul că prezenţa generalului-colonel Iulian Vlad într-o universitate a inflamat spiritele la Cotroceni. Andrei Muraru, consilierul prezidenţial pentru relaţia cu societatea civilă (o „entitate-fantomă" asemenea internetului care există, dar nu se vede; este peste tot, dar niciunde - n.n.I.M.), fost preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc s-a declarat consternat de organizarea unui asemenea eveniment. Probabil că era lipsă la apel când adormiţii neamului au votat ca roboţii - în unanimitate -, încălcarea „drepturilor și libertăților fundamentale ale omului" (l-am citat pe „consternat" - n.n. I.M.), iar şeful statului a promulgat catastrofala fără-de-lege 217/2015, „ca primarul". Altfel nu poate fi explicată - logic - (ne)consternarea de atunci a consilierului. Consecinţă a cenzurării libertăţii de exprimare prevăzute în legea fundamentală a Ţării ce încă se mai numeşte România, persoana menţionată şi-a exprimat public opinia, urmând exemplul alesului Facebookului din noiembrie anul trecut. Persoana numită se exteriorizează nu pe site-ul oficial al Preşedinţiei României, ci pe aceeaşi reţea de „socializare": „Sunt de-a dreptul consternat la aflarea veștii că ultimul șef al Securității, Iulian Vlad, a fost invitat să le vorbească studenților într-o universitate de stat. Nu are nici un fel de importanță sub ce pretext a fost prezent și prezentat fostul șef al poliției politice ceaușiste câtă vreme vorbim aici despre un individ implicat în actele criminale ale fostului regim. Reamintesc faptul că Iulian Vlad a fost condamnat de justiția română pentru actele de represiune din decembrie 1989, a fost implicat în reprimarea revoltei de la Brașov din 1987 și în cele mai importante acțiuni îndreptate împotriva disidenților și contestatarilor din ultimii ani ai regimului comunist. De asemenea, Justiția a decis că fostul șef al Securității a încălcat drepturi și libertăți fundamentale ale omului. Prin « grija » sa au murit oameni și au fost distruse iremediabil destine. Așadar, prezența sa într-o instituție publică de învățământ superior este un gest care ultragiază memoria victimelor comunismului. Nu cred că și-ar permite cineva în Germania, de pildă, să invite lideri naziști să conferențieze în fața studenților. De asemenea, nu îmi imaginez un astfel de act impenitent într-un stat ca Polonia, unde memoria națiunii este cultivată tocmai pentru a evita ca indivizi ori instituții să cadă pradă amneziei și confuziei. Pentru cine mai are încă îndoieli, Securitatea a fost din prima și până în ultima zi a existenței o instituție criminală, iar conducătorii ei, participanți direcți la acte sângeroase"[5].
Tare mi-aş dori să aflu lista oficială a „disidenţilor" de dinainte de 1989, că de cei falşi, afişaţi „pe sticlă" precum popa Tokes & Co. s-a săturat poporul ca de mere acre. Cred că cei mai mulţi dintre „disidenţi-revoluţionari" ar fi transformaţi în ţinte şi puşi în poligon pentru exerciţii de tragere cu ouă clocite! În altă ordine de idei, persoana oficială „consternată", în cauză, prezintă semne severe de autism în privinţa atitudinii nemţilor şi chiar a americanilor. Aceştia, spre diferenţă de români, au ştiut şi ştiu să folosească valorile - ale lor sau ale altora - în interes naţional. Trei exemple edificatoare:
- după Al Doilea Război Mondial, între anii 1956-1968, fostul general nazist Reinhard Gehlen a fost numit şef al Organizaţiei Gehlen (organizaţie de spionaj) apoi Președinte-fondator al Bundesnachrichtendienst (B.N.D. - Serviciului Federal German de Informaţii), iar în Bundeswehr a deținut rangul de general-locotenent;
- Wernher von Braun, om de ştiinţă nazist, creatorul V1 şi V2 de la Peenemünde a fost preluat prin operaţiunea Paperclip de către americani şi adoptat ca cetăţean al S.U.A., unde a conceput rachetele americane purtătoare de nave spaţiale.
- Hans Speidel - fost general al Wehrmachtului celui de-Al Treilea Reich şi membru al Cartierului General al celebrului Feldmareşal nazist Erwin Romel - a fost primul Comandant Suprem al forțelor terestre ale N.A.T.O. în Europa Centrală între anii 1957- 1963. Despre cei numiţi s-ar putea să nu fi auzit „consternatul". Asta este! Dar... de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere ! (Ion Măldărescu).
- Va urma -
--------------------------------------
[1] http://www.gorjeanul.ro/actualitate/la-simpozionul-de-la-targu-jiu-generalul-iulian-vlad-a-rupt-o-tacere-de-doua-decenii-pentru-cercetarea-revolutiei-din-1989#.VjXzOivdWbN
[2] 1989 Investigaţii ştiinţifice https://www.youtube.com/watch?v=GnUmAA15gs8
[3] http://www.gorjeanul.ro/actualitate/la-simpozionul-de-la-targu-jiu-generalul-iulian-vlad-a-rupt-o-tacere-de-doua-decenii-pentru-cercetarea-revolutiei-din-1989#.VjXzOivdWbN
[4] Anamaria Stoica, Pandurul, http://www.pandurul.ro/Actualitate/2015-10-30/Oamenii+care+stiu+secretele+Revolutiei+s-au+strans+la+Targu+Jiu
[5] https://www.facebook.com/Andrei-Muraru-636309919756362/?fref=ts
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu