vineri, 24 mai 2024

Scăparea de mobilizare în Ucraina, morți neinregistrati, naziștii care s-au retras primii, colapsul simțului media occidentală, îndemnul la pace De Rodney Atkinson Cercetare globală, 24 mai 2024

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Cu prietenie, Dan Culcer

https://www.globalresearch.ca/escaping-mobilisation-ukraine-urge-peace%EF%BB%BF/5857959


Scăparea de mobilizare în Ucraina, morți neinregistrati, naziștii care s-au retras primii, colapsul simțului media occidentală, îndemnul la pace

Cercetare globală, 24 mai 2024
Regiunea: Europa
Raport aprofundat: RAPORT UCRAINA

Toate articolele Global Research pot fi citite în 51 de limbi prin activarea butonului Traducere site sub numele autorului (disponibil doar în versiunea desktop).

Pentru a primi Newsletter-ul zilnic al Global Research (articole selectate),  faceți clic aici .

Faceți clic pe butonul de distribuire de mai sus pentru a trimite prin e-mail/redirecționare acest articol prietenilor și colegilor dvs. Urmărește-ne pe Instagram  și  Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram . Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.

Cercetarea globală vrea să afle de la tine!

***

După incursiunea rusă în provincia Harkiv, șeful serviciilor secrete ucrainene Budanov a recunoscut într-un interviu pentru New York Times că:

„Toate trupele noastre sunt acum fie în Harkov, fie în Chasov Yar. Am folosit tot ce avem. Din păcate, nu mai avem pe nimeni în rezervă.”

Agenția de presă franceză AFP a relatat despre împingerea Rusiei în Harkov:

Armata ucraineană se luptă să alinieze 250.000 de oameni pe prima linie. „În toate brigăzile, există o lipsă de personal de 40%”

Un ofițer ucrainean recunoaște:

 „Ne confruntăm cu un val de dezertare în rândul tinerilor recrutați”

În timp ce un soldat francez care se întorcea de pe front după o misiune de observare a remarcat:

„La Kiev nu ne mai vorbesc despre arme, ci despre probleme de recrutare”

De la intrarea în vigoare a noii legi de mobilizare a trupelor pe 18 mai, străzile orașelor ucrainene sunt pustii, marile firme cu forță de muncă predominant masculină avertizează asupra pierderii de muncitori în fața armatei și a reducerilor de producție, muncitorii protestează și mulți comit infracțiuni minore. pentru a căuta sanctuarul închisorii mai degrabă decât a fi o victimă a nemilosului TCC (oficii de recrutare oficiale) și a metodelor lor de bandă de presă. Deputatul ucrainean Anna Skorokhod a spus în parlament:

Ucrainenii comit în mod masiv infracțiuni mărunte pentru a ajunge la închisoare, nu la AFU (Forțele Armate ale Ucrainei)

Sunt din ce în ce mai multe semne că cetățenii luptă împotriva recrutorilor din armată pe străzi și 46% dintre ucrainenii de vârstă militară spun că nu vor lupta în război.

Videoclipul unui soldat ucrainean (am reușit să inserez mai jos doar o captură de ecran) din prima linie relatează procesul de recrutare forțată de pe străzi până la moartea în tranșee pentru cei trei colegi ai săi. El spune despre cei trei colegi ai săi morți că au fost duși în șanț fără ofițer și fără pregătire:

Acesta este Mozerenko Pashko. Acum patru zile, pe străzile din regiunea Ternopil, a fost luat. Acum zace aici. Iată-l pe Gontarenko Kolka, care a fost dus acum trei zile la Dnipro – aici minte. Ne-au dus aici ca pe carne. Nu era niciun ofițer superior – doar noi. Ce să facem sau cum să facem nu ne-au spus.

Aceasta este soarta a mii de ucraineni, în timp ce bellicosii din fotolii din Londra și Washington și țările baltice pompează miliarde de dolari care nu fac altceva decât să cumpere cadavre ucrainene.

Pierderi uriașe și morți nesocotiți

Din cauza amplorii pierderilor, Forțele Armate ale Ucrainei nu pot raporta în timp util despre morți, scrie The New York Times .

Rudele notează că oriunde se confruntă cu neglijență și inacțiune, cadavrele sunt identificate din imaginile aeriene luate de pe o dronă, decesele lor sunt raportate de colegi, dar comandanții ucraineni „nu vor ridica un deget luni de zile” pentru a afla soarta militarilor ucraineni sau a lua corpurile lor.

Conducerea militară ucraineană este pur și simplu supraîncărcată cu pierderi și nu este în măsură să dea seama în mod corespunzător pentru miile de morți, ceea ce, desigur, face ca cifrele ucrainene morți și răniți să fie total nesigure.

Orașe pustii 

Un locuitor din Zaporojie, proprietarul unui mic magazin de telefoane mobile, a spus că aproape că nu au mai rămas oameni în oraș. 

„Nu sunt oameni pe stradă, nu sunt trecători, nimeni nu merge nicăieri. Aproape fără mașini. Într-o jumătate de zi, au venit doar două bunițe…………..Renunț pur și simplu.”

În comentariile la videoclip, oamenii scriu că același lucru se întâmplă în toate orașele mari. În ziua în care noua lege a intrat în vigoare, plajele din Odesa erau goale și nu era niciun om pe stradă.

Camionagii ucraineni au blocat autostrada Kiev-Odesa în semn de protest 

Sute de camioane au blocat autostrada protestând împotriva noii legi a mobilizării. Potrivit unui participant la miting:

„Camionagiii protestează împotriva legilor draconice ale „guvernului ze” semi-legitim”

După creșterea pierderilor de trupe, pierderea lui Bakhmut, Avdeevka și a zeci de orașe din vestul Donețk, pierderea nordului provinciei Harkov în fața trupelor ruse și înaintarea lor către orașul Harkiv, popularitatea președintelui Zelensky nu a scăzut niciodată atât de scăzut. Întrucât în ​​Occident există puține speranțe că cel mai recent pachet financiar din SUA și unul similar propus de UE vor modifica cursul războiului în care Ucraina a rămas fără rezerve, nu este posibilă demobilizare și pierderile din prima linie sunt îngrozitor, există acum o mișcare tot mai mare în presa occidentală de a submina Zelensky – deoarece el este principalul obstacol în calea negocierilor de pace.

Trupele naziste ale Ucrainei au fugit primele de câmpul de luptă

Canalul ucrainean „Cartel” relatează despre palmaresul laș al trupelor deschis naziste care sunt acum integrate în forțele ucrainene precum „AZOV”, „AIDAR din sectorul de dreapta și „Kraken”:

„Este semnificativ faptul că naționaliștii au fost primii care au candidat pe front. Acesta nu este în niciun caz singurul și nu ultimul caz. Odată cu pierderea teritoriilor și slăbirea finanțării, refuzurile neautorizate ale brigăzilor naționaliste de a conduce ostilități vor deveni o practică.

Astfel, cele mai ideologice și motivate unități, precum același „Kraken”*, „Dreapta Sector”* sau „Azov”*, fug imediat în caz de pericol. am văzut deja acest lucru în (căderea) Mariupol, Avdeevka și Chasov Yar.

Canalul notează că lașitatea poate să nu fie singura motivație, deoarece trupele au fost deosebit de loiale generalului demis Zaluzhny și ignoră ordinele noului comandant șef Syrsky, pe care îl consideră că urmărește promovarea propagandistică a lui Zelensky mai degrabă decât un război rațional. 

Și având în vedere că chiar și luptătorii antrenați și motivați refuză să lupte, recruții smulși de pe străzi și transportul public este puțin probabil să poată reține armata rusă pregătită profesional. Aceasta înseamnă că în rândurile Forțelor Armate ucrainene va exista și o creștere a numărului de capitulări, care se observă deja peste tot”.

Armata Ucrainei și Droguri

Publicația germană Junge Welt susține că Ucraina este inundată de droguri și că forțele armate sunt afectate în mod deosebit. Ei scriu că Ucraina a devenit o țară de tranzit importantă pentru traficul de droguri. Citând Inițiativa Globală Împotriva Crimei Organizate Transnaționale, pentru ofițerii militari drogurile sunt un „mijloc de evadare din realitate”. Pe fundalul eșecurilor în front și al moralului în scădere, soldații ucraineni devin pradă ușoară pentru traficanții de droguri.

Drogurile ajung în Forțele Armate ale Ucrainei în diferite moduri – prin poștă sau cu taxiul, unde mărfurile sunt deghizate în alimente.

Mass-media occidentală îndeamnă la pace

Cu această situație militară catastrofală, guvernele occidentale par să pregătească acțiuni diplomatice coordonate pentru a-l convinge pe Zelensky să accepte principiul negocierilor.

Publicația principală din Washington DC, „The Hill” – cel mai citit site web/ziar printre parlamentarii de la Washington – scrie:

Un acord de pace cu Rusia va necesita decizii dificile din partea Occidentului și Ucrainei, dar acestea trebuie luate. 

Acesta observă că încercările suplimentare de a provoca înfrângere militară Rusiei sunt inutile, forțele armate ruse au un mare avantaj, iar pozițiile forțelor armate ale Ucrainei se deteriorează rapid.

Publicația americană „Foreign Policy” spune că Biden ar trebui să sublinieze Kievului că obiectivele sale sunt nerealiste – și a criticat strategia Washingtonului de a pompa la nesfârșit bani în Ucraina, care în cele din urmă va eșua.

„Administrația Biden ar trebui să declare public că interesele Ucrainei și ale Americii nu coincid și că obiectivul declarat al Kievului de a returna fiecare centimetru de teritoriu ucrainean este nerealist.” 

Scopul acum, spune Politica Externă, ar trebui să fie negocierile de pace. Într-adevăr – nebunia trebuie să se termine, dar tot ce pot face puterile occidentale este să țină o „conferință de pace” în Elveția la care Rusia nu este invitată!

*

Notă pentru cititori: Vă rugăm să faceți clic pe butonul de distribuire de mai sus. Urmărește-ne pe Instagram și Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram. Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.

Acest articol a fost publicat inițial pe Freenations .

Sursă imagine recomandată

Sursa originală a acestui articol este Global Research
Drepturi de autor © Rodney Atkinson , Global Research, 2024

 

Niciun comentariu: