luni, 1 iunie 2015

Conferinţa ştiinţifică internaţională „Constantin Stere – prozator, publicist, jurist şi om politic. La 150 de ani de la naştere”

Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Cu prietenie, Dan Culcer

Conferinţa ştiinţifică internaţională „Constantin Stere – prozator, publicist, jurist şi om politic. La 150 de ani de la naştere”

2015-05-28
Sursa http://www.asm.md/?go=noutati_detalii&n=6780&m=10&new_language=0
 http://www.asm.md/?go=noutati_detalii&n=6780&m=10&new_language=0
La 1 iunie 2015, cu începere de la ora 10:00, în Sala Azurie a Academiei de Ştiinţe a Moldovei va avea loc Conferinţa ştiinţifică internaţională cu genericul „Constantin Stere – prozator, publicist, jurist şi om politic. La 150 de ani de la naştere.
Manifestarea ştiinţifică este organizată la iniţiativa Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Academiei Române şi este susţinută de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău; Biblioteca Ştiinţifică Centrală „Andrei Lupan” (Institut); Institutul de Filologie al AŞM; Institutul de Istorie al AŞM; Institutul de Cercetări Juridice şi Politice al AŞM; Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene „Constantin Stere” din Chişinău; Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi a Academiei Române; Uniunea Scriitorilor din Moldova; Arhiva Naţională a Republicii Moldova; Euroregiunea „Siret-Prut-Nistru”, Iaşi, România; Fundaţia „Constantin Stere”, Ploieşti, România.
Evenimentul va reuni personalităţi din Republica Moldova şi din afara ţării pentru a comemora personalitatea lui Constantin Stere şi pentru a prilejui noi contexte de cercetare şi analiză a creaţiei sale, pe cât de complexă, pe atât de valoroasă.
Mesaje de salut:
Academician Gheorghe DUCA, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei
Academician Dan BERINDEI, preşedintele de onoare al Secţiei de Ştiinţe Istorice şi Arheologie a Academiei Române
Radu BOROIANU, preşedintele Institutului Cultural Român
Ora 10:40 - Sesiunea de comunicări în plen
Ora 12:30 - la Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene „Constantin Stere” va avea loc dezvelirea bustului renumitului jurist şi om politic basarabean.
Lucrările Conferinței vor continua în cadrul a trei ateliere: 
Contribuții la viața și opera lui Constantin Stere;
Constantin Stere – prozator, publicist;
Constantin Stere – jurist.
Evenimentul va demara în dimineaţa zilei de 1 iunie, ora 8:45, cu depunerea de flori la bustul lui Constantin Stere, pe Alea Clasicilor (Grădina Publică) din capitală.
Tot în Grădina Publică (Galeria la Rond), ora 9:00, va fi vernisată expozitia „Constantin Stere – 150 de ani de la naştere”.
La eveniment sunt invitaţi reprezentanţii mass-media.
Constantin Stere a fost o personalitate enciclopedică a culturii şi literaturii române. Reactualizarea şi revalorificarea contribuţiilor pe care le-a adus Constantin Stere în plan literar, juridic, precum şi în politica interbelică românească reprezintă un imperativ al mediului ştiinţific şi cel universitar, mai cu seamă acum, când se împlinesc 150 de ani de la naşterea sa.
Eugenia Tofan,
Centrul Media al AŞM

Niciun comentariu: